5 Λόγοι για να έχεις δικό σου μπουκάλι νερού!

                                                                              1 . Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ: 

Τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης δεν είναι μόνο άσχημα νέα για τον πλανήτη μας, είναι επίσης δυνητικά επιβλαβείς για την υγεία και την ευημερία σας επειδή έχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες στο περιεχόμενό τους.

Το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET) είναι η προτιμώμενη επιλογή πλαστικού υλικού για τους κατασκευαστές φιαλών μίας χρήσης. Είναι σχετικά  φθηνό και μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί σε οποιοδήποτε σχήμα. Άλλα δημοφιλή πλαστικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φιαλών μίας χρήσης περιλαμβάνουν HDPE (πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας), PS (πολυστυρόλιο), PP (πολυπροπυλένιο), PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο) και LDPE (πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας). Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα περισσότερα από αυτά τα πλαστικά ελευθερώνουν στο περιεχόμενο του μπουκαλιού,  BPA (Bisphenol-A), αντιμόνιο, DiNP (Diisononyl φθαλικό εστέρα) ή στυρόλιο, μεταξύ άλλων μη ασφαλών ενώσεων.

Πάρτε, για παράδειγμα, αντιμόνιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μπαγιάτικη γεύση του πλαστικού εμφιαλωμένου νερού που αφήνεται σε ένα ζεστό περιβάλλον. Αυτή η χημική ουσία έχει κατηγορηθεί ότι προκαλεί πεπτικά προβλήματα, πονοκεφάλους, ορμονική ανισορροπία, ακόμη και ναυτία. Το BPA είναι ακόμη πιο επικίνδυνο επειδή αυξάνει τον κίνδυνο υπογονιμότητας, παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων, πρόωρου τοκετού, ηπατικής ανεπάρκειας και θυρεοειδούς. Μπορεί επίσης να προκαλέσει κρίσεις άσθματος και να καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι εξαιρετικά για τη φυσική σας κατάσταση και την υγεία σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μπουκάλια από ανοξείδωτο χάλυβα και γυαλί. Τα μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν την κομψή, εκλεπτυσμένη και μοντέρνα εμφάνιση, αλλά είναι επίσης ανθεκτικά, ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν χρόνια παρά τη συνεχή χρήση.

Εκτός από όμορφα και λιγότερο πιθανό να σπάσουν, είναι επίσης εξαιρετικά αποδοτικά, τα περισσότερα από αυτά μπορούν να διατηρήσουν κρύα ποτά κρύα και ζεστά ροφήματα ζεστά για ώρες συνεχόμενα. Ένα κλασικό μπουκάλι από ανοξείδωτο ατσάλι  μπορεί να κρατήσει το νερό σας κρύο έως και 24 ώρες, ενώ τα ζεστά ροφήματα όπως το τσάι ή ο καφές μπορούν να παραμείνουν ζεστά για περισσότερες από 12 ώρες.

Τα γυάλινα μπουκάλια είναι επίσης αρκετά υγιεινά. Είναι διαφανή, πράγμα που σημαίνει ότι θα γνωρίζετε το επίπεδο και την καθαριότητα του νερού στο εσωτερικό χωρίς πολλή προσπάθεια. Δεν αφήνουν επίσης τη δυσάρεστη μεταλλική ή πλαστική γεύση στον ουρανίσκο σας.

Μειώστε τα μικροπλαστικά: Με επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά μπουκάλια, μπορείτε να περιορίσετε τα μικροπλαστικά (MP) στον αέρα γύρω σας, τα οποία είναι γνωστά καρκινογόνα. Πρόκειται για μια τεράστια συμφωνία δεδομένου ότι ένας μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 70.000 μικροπλαστικά κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια έκθεση του 2018 από βρετανικούς ερευνητές. Μπορείτε να κάνετε το μέρος σας και να προστατέψετε την υγεία σας χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι νερού επαναχρησιμοποιήσιμο.

Γνωρίστε ακριβώς τι συμβαίνει στο σώμα σας: Ο πρώτος κανόνας ενός υγιούς τρόπου ζωής είναι να ξέρετε τι είναι αυτά που καταναλώνετε. Αυτό δεν είναι ποτέ εύκολο όταν τρώτε έξω, καταναλώνετε προσυσκευασμένα γεύματα ή πίνετε εμπορικά ποτά. Ακόμη και με τους αυστηρούς νόμους του FDA, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς τι υπάρχει στο εμφιαλωμένο νερό, τον καφέ, το τσάι, το χυμό και άλλα ποτά σας. Με μια επαναχρησιμοποιήσιμη φιάλη νερού, βρίσκεστε ακριβώς στη θέση του οδηγού – θα ελέγχετε την πηγή του νερού και θα γνωρίζετε ακριβώς τι βάζετε στο σώμα σας. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον ανεπτυγμένο κόσμο, είστε πάντα κοντά σε ασφαλές πόσιμο νερό. Συντριβάνια πόσιμου νερού, διανομείς νερού, ακόμη και νερό βρύσης προστατεύονται από πολύ αυστηρούς τοπικούς, κρατικούς νόμους και κανονισμούς.

Πιείτε για μια πιο υγιή, πιο ευτυχισμένη ζωή: Όταν έχετε μαζί σας ένα γεμάτο μπουκάλι επαναχρησιμοποιήσιμου νερού, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να πίνετε νερό πιο συχνά. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η κατανάλωση άφθονων υγρών μπορεί να κάνει υπέροχα πράγματα για την ψυχική και σωματική σας ευεξία. 

Δεδομένου ότι το νερό αποτελεί το 60 τοις εκατό του σωματικού σας βάρους, η καλή ενυδάτωση προσφέρει πολλά οφέλη για την καλή φυσική κατάσταση και την υγεία που περιλαμβάνουν:

Λιπαίνει τις αρθρώσεις σας και προστατεύει τις αρθρώσεις, το νωτιαίο μυελό και τον σχετικό ιστό

Βοηθά στην απαλλαγή από τις τοξίνες και τα απόβλητα μέσω της κίνησης του εντέρου, της εφίδρωσης και της ούρησης

Είναι σημαντικό για προπονήσεις, άσκηση και έντονη προπόνηση – οι μύες που δεν ενυδατώνονται σωστά μπορεί να συρρικνωθούν οδηγώντας σε μυϊκή κόπωση και τραυματισμό.

Βοηθά στην πέψη και κρατάει τη δυσκοιλιότητα μακριά

Βοηθά στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, ειδικά στα πολύ απαραίτητα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα

Διατηρεί την υγιή κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας, γι ‘αυτό μπορεί να παίξει ρόλο στην απώλεια βάρους

Βοηθά στον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος, ώστε να μην τρώτε υπερβολικά ή δεν υποφέρετε από υποθερμία

Άλλωστε, το εμφιαλωμένο νερό είναι πιο πιθανό να περιέχει βακτήρια από το νερό της βρύσης, σύμφωνα με μια έκθεση της UK Telegraph.

2 .ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΑΣ: 

Ένας άλλος φανταστικός λόγος για τον οποίο πρέπει να επενδύσετε σε μια ανθεκτική επαναχρησιμοποιήσιμη φιάλη νερού είναι ότι η χρήση της μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

Δεν είναι μυστικό ότι η αγορά εμφιαλωμένου νερού και άλλων ποτών επανειλημμένα μπορεί να αποβεί κοστοβόρο.

Ένας μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου € 5 σε εμφιαλωμένο νερό την εβδομάδα, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου € 200 ετησίως. Αρκετά αστείο, πληρώνετε πολύ περισσότερα χρήματα για το πλαστικό μπουκάλι μιας χρήσης από την τιμή του νερού μέσα.

Στις περισσότερες πόλεις και δήμους  το κόστος του νερού της βρύσης είναι 2.000 φορές φθηνότερο από το εμφιαλωμένο νερό . Αυτά είναι τα χρήματα που θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε κάθε χρόνο εάν χρησιμοποιείτε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό για καθημερινή ενυδάτωση.

Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες χωρίς να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό για να εξοφλήσετε το κόστος της επαναχρησιμοποιήσιμης φιάλης σας. 

Τα καλύτερα μπουκάλια νερού θα σας κοστίσουν μεταξύ € 17 έως € 50, και αυτό είναι μια εφάπαξ τιμή για χρόνια χωρίς προβλήματα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα εάν αγοράζετε συχνά τσάι για φαγητό, καφέ, latte και άλλα ποτά όταν μεταφέρετε το δικό σας μπουκάλι επαναχρησιμοποιήσιμο.

3 .ΑΝΤΟΧΗ: 

Σχετικά με τον λόγο #3, τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού, ειδικά αυτά που κατασκευάστηκαν από ανοξείδωτο ατσάλι, θα σας κρατήσουν σχεδόν για πάντα.

Τα μπουκάλια από ανοξείδωτο ατσάλι διαθέτουν μια μοντέρνα εμφάνιση κομψή και διαχρονική. Είναι επίσης στιβαρά, φιλικά προς το περιβάλλον και αρκετά ευέλικτα, όλα αυτά μπορούν να είναι απίστευτα ανθεκτικά. Είναι επίσης μη διαβρωτικά και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένα καλά σχεδιασμένο κατασκευασμένο μπουκάλι από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί να διαρκέσει πολύ πάνω από 10 χρόνια.

Ανεξάρτητα από το τι βάζετε σε αυτό, ένα καλά μονωμένο μπουκάλι από ανοξείδωτο ατσάλι μπορεί να διατηρήσει τη θερμότητα για ώρες. Μπορείτε να διατηρήσετε κρύο νερό, ζεστό καφέ ή ανθρακούχο ζουμερό. το μπουκάλι είναι εντυπωσιακά ευέλικτο και κατασκευασμένο για να αντέχει σε πολλά στοιχεία.

Ένας άλλος μεγάλος λόγος για τον οποίο τα μπουκάλια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ανθεκτικά είναι ότι πλένονται και συντηρούνται εύκολα. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι ασφαλής στο πλυντήριο πιάτων, σε αντίθεση με τα πλαστικά μπουκάλια που θα διαλυθούν όταν εκτεθούν σε υψηλή θερμότητα.

4 . ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ: 

Η κατοχή ενός επαναχρησιμοποιήσιμου μπουκαλιού νερού δείχνει ότι είσαι ένας πολεμιστής με οικολογική συνείδηση ​​που νοιάζεται πραγματικά για την υγεία τους και τον κόσμο.

Το να ξοδεύουμε άσκοπα σε πλαστικό εμφιαλωμένο νερό μιας χρήσης μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη μας, τα οικοσυστήματά μας και τον εαυτό μας.

Η κατοχή ενός  όμορφου επαναχρησιμοποιήσιμου μπουκαλιού νερού μπορεί επίσης να προσθέσει χαρακτήρα και προτίμηση στην προσωπικότητά σας και στον γενικό τρόπο ζωής σας. Χρησιμοποιήστε ένα συγκεκριμένο χρώμα ή σχέδιο για να κάνετε μια τολμηρή δήλωση, είτε είναι κοινωνική είτε μόδα. Και δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί τύποι επαναχρησιμοποιήσιμων μπουκαλιών νερού, είναι εύκολο να αποκτήσετε ένα που θα ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητα και το στυλ σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα μπουκάλι από ανοξείδωτο ατσάλι σε έντονο χρώμα όπως κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο για να αναδείξετε την αναβράζουσα και τολμηρή προσωπικότητά σας. Ακόμα, μπουκάλια σε ουδέτερα χρώματα όπως πράσινο, γκρι, μπεζ ή καφέ μπορούν να ταιριάζουν σε κάθε προσωπικότητα. Εάν είστε λάτρης του καφέ ή του τσαγιού, μπορείτε να πάτε για ένα μπουκάλι ή κούπα από ανοξείδωτο ατσάλι με διπλή μόνωση για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας για καφεΐνη όλη την ημέρα.

Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας, υπάρχει πάντα μια επαναχρησιμοποιήσιμη φιάλη νερού που είναι ιδανική για εσάς. Έχοντας το τέλειο μπουκάλι μαζί σας θα προσθέσετε περισσότερα  στη ζωή σας, καθώς μπορείτε να παραμείνετε αβίαστα ενυδατωμένοι όλη την ημέρα.

 

5 . ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: 

Τα πλαστικά μιας χρήσης είναι τρομερά για το περιβάλλον και βλάπτουν τον πλανήτη μας με καταστροφικούς ρυθμούς.

Απλά σιαβάστε αυτό: κάθε λεπτό, 1 εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια αγοράζονται σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο το 9 % καταλήγει να ανακυκλώνεται, σύμφωνα με το Forbes. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα; Όπως αναφέρει το National Geographic, η συντριπτική πλειοψηφία-ή το 79 τοις εκατό, για την ακρίβεια-από πλαστικό μίας χρήσης βρίσκει το δρόμο του στους χώρους υγειονομικής ταφής μας ή, ακόμη χειρότερα, στους ωκεανούς, τις λίμνες, τους βάλτους και άλλα υδάτινα σώματα. Το υπόλοιπο 12 τοις εκατό τυπικά αποτεφρώνεται. [Φαίνεται να λείπει ένα στατιστικό στοιχείο εδώ. 79+12 = 91%. Τι γίνεται με το άλλο 9%;] Αν αυτό δεν ακούγεται αρκετά ανησυχητικό, μια ολοκληρωμένη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances διαπίστωσε ότι οι ωκεανοί και οι χώροι ταφής μας είναι γεμάτοι περίπου 8,3 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμμάτων. Και αυτό ήταν το 2017, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός είναι πιο συγκλονιστικός δεδομένου ότι κάθε χρόνο εκτιμάται ότι 8 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι πλαστικού απορρίπτονται για να σχηματίσουν νησιά μεγέθους πόλεων στους ωκεανούς μας. Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, αναμένεται ότι η ετήσια κατανάλωση πλαστικών μπουκαλιών θα ξεπεράσει τα 500 δισεκατομμύρια μονάδες έως το 2021, σημειώνοντας αύξηση 20 % από το 2017. Αυτή η τεράστια ποσότητα πλαστικών όχι μόνο θα ξεπεράσει την ικανότητά μας να τα συλλέγουμε και να τα ανακυκλώνουμε αλλά και να θέτει σε κίνδυνο ακτές, ωκεανοί και άλλα περιβάλλοντά μας.

Αυτό που είναι ακόμη πιο τρομακτικό, οι ειδικοί προβλέπουν ότι, μέχρι το 2050, 12 δισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι πλαστικού θα είναι μέρος των χωματερών μας, το μεγαλύτερο κομμάτι των οποίων θα διαρρεύσει τελικά στους ωκεανούς μας, προκαλώντας όλεθρο στη θαλάσσια ζωή.Αν ΔΕΝ κάνουμε κάτι αυτή τη στιγμή, το πλαστικό θα ξεπεράσει τα ψάρια στους ωκεανούς μας έως το 2050. Σε ατομικό επίπεδο, ο καλύτερος τρόπος για να παίξετε το ρόλο σας είναι να μειώσετε τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης, που είναι το να έχετε ένα μπουκάλι νερό επαναχρησιμοποιήσιμου μπορεί να βοηθήσει.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού είναι καλά για την υγεία και την ευημερία του πλανήτη μας. Χρησιμοποιούν λιγότερα ορυκτά καύσιμα για την παρασκευή τους. Τα πλαστικά μπουκάλια είναι βαριά σε πόρους κατά το στάδιο της παραγωγής. Στην πραγματικότητα, περίπου 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πάνω από 50 εκατομμυρίων πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης στις ΗΠΑ ετησίως. Σε σύγκριση, 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου μπορούν να τροφοδοτήσουν κοντά σε 200.000 σπίτια ή να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια μικρά οχήματα για ένα ολόκληρο έτος! Η απόσπαση πλαστικών μίας χρήσης για μπουκάλια νερού επαναχρησιμοποιήσιμα θα μειώσει σίγουρα την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Αυτό, με τη σειρά του, θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα πλαστικά απόβλητα στους χώρους υγειονομικής ταφής. Είναι λιγότερο πιθανό να πεταχτούν.

Είναι αλήθεια ότι τίποτα δεν θα διαρκέσει για πάντα, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου σας μπουκαλιού νερού από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο, θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να φθαρεί τόσο πολύ ώστε να αναγκαστείτε να το πετάξετε στον κάδο απορριμμάτων.

Η κατοχή μόνο ενός μπουκαλιού νερού επαναχρησιμοποίησης θα σώσει τελικά 156 μπουκάλια νερού μίας χρήσης κατά μέσο όρο από το να καταλήξουν στους χώρους υγειονομικής ταφής μας. Αυτές είναι εντυπωσιακές προσπάθειες διατήρησης του περιβάλλοντος για μία μόνο αγορά, από έναν μόνο άνθρωπο, οπότε μπορεί πραγματικά να καταστρέψει τη σπατάλη πλαστικού εάν όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενταχθούν στην ίδια λογική.

 

Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα είναι ότι τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού είναι, με πολλούς τρόπους, καλύτερα για εσάς και τον πλανήτη μας. Λαμβάνουν λιγότερα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή, εκπέμπουν λιγότερα αέρια θερμοκηπίου, μειώνουν τα πλαστικά απόβλητα στους χώρους υγειονομικής ταφής μας και σώζουν τις ζωές εκατομμυρίων θαλάσσιων πλασμάτων.

Κομψά και λειτουργικά, όχι μόνο φαίνονται υπέροχα αλλά μπορούν επίσης να σας εξοικονομήσουν χρήματα και να διαρκέσουν σχεδόν για πάντα. Επιπλέον, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε την προσωπικότητά σας.

MysTeRy BoX